Moja pot v čebelarstvu se je začela več kot desetletje nazaj, ko sem najprej z velikim zanimanjem opazoval svojega dedka pri raznih opravilih v čebelnjaku, nato pa mu tudi sam pogumno pristopil v pomoč. Skozi leta sem mu z veseljem pomagal in pridobival vedno več osnovnega znanja. Zanimanje je preraslo neizmerno željo, da krenem na svojo pot. 

S skupnimi močmi svojih prijateljev in znancev smo v letu 2013 pričeli z začetnimi deli za izgradnjo čebelnjaka. Čebelnjak smo izgradili na podlagi načrtov iz spletne stran Čebelarske zveze Slovenije. Ker mi je bilo veliko surovin za izgradnjo lahko dostopnih sem se odločil za dokaj velik in prostoren objekt, ki mi omogoča enostavno delo in prostor za čebelarski pribor. Po nešteto urah vloženega časa je v spomladanskih mesecih leta 2015 postal dom prvi čebelji družini.

V želji svojim najbližjim in drugim ponuditi čebelje pridelke najvišje kakovosti, pridno vlagam v znanje in opremo. Hkrati pa zemljišče okrog čebelnjaka dopolnjujem z medovitimi rastlinami, da čebelam zagotovim ustrezno domovanje.

 

Idilična lokacija

Naš čebelnjak stoji na idilični lokaciji v središču občine Destrnik. Hribovita pokrajna v osrčju Slovenskih goric posejana z gozdovi in travniki, daleč vstran od industrije in velikih mestnih središč. Hribovita okolica otežuje porast poljedelstva, zato je tukaj poglavitna panoga živinoreja. Zato narava ni pretirano onesnažena s škodljivimi snovmi. 

Na vrh